Гледай Филми онлайн безплатно с HD качество


Версай
Драма, Исторически, Биографичен, Сериали
Versailles Season 3 / Версай Сезон 3 (2018)

Noémie Schmidt
"Henriette"

Anna Brewster
"Montespan"

Lizzie Brocheré
"Claudine"

Steve Cumyn
"Colbert"

Maddison Jaizani
"Sophie"

Gilly Gilchrist
"Jacques"

Жанр: Сериали, Драма
Години: 2015 - 2018
Държава: Канада, Франция, Франция
Режисьор: Simon Mirren, David Wolstencroft
Участват: Джордж Благден, Александер Влахос, Тай Рунян, Стюард Боуман, Еван Уилямс
Франция, 17 век. Вдъхновена от исторически дела от времето на Луи XIV и реални събития, започващи през далечната 1667 г., биорафичната поредица на Canal+ предлага грандиозни планове и сблъсъци, интриги, неописуем възход и немислими падения.

В ролята на 28-годишния всемогъщ крал е британската звезда Джордж Благден, познат от сериала „Викингите”. Уелският актьор Алекзандър Влахос е в ролята на загадъчния Мосю – гей брат на Краля-слънце, управлявал в продължение на рекордно дългите 72 години и 110 дни. По време на царуването му Франция е водеща европейска сила. Родената във Франция актриса Елиза Лазовски е в ролята на съпругата му Мари-Терез, а като негови родители се превъплъщават актьорите Доминик Блан (Ана Австрийска) и Дейвид Стенли (Луи XIII). Канадският актьор Тай Ръниън е в ролята на Орлеанския дук.

Действието се развива в двореца Версай. Луи XIV е в постоянен конфликт с подчинените си и с всички, които притежават привилегирована информация, чрез която биха могли да забогатеят.

Във втори сезон се пресъздават събития, случващи се 4 години след тези от първи сезон.

Най-скъпият телевизионен сериал, произвеждан някога във Франция. Изработени около 100 костюма за главните герои и около 200 – за второстепенните роли. Общо около 12% от бюджета за сериала е използван за гардероба, пресъздаващ едни от най-бляскавите години на френската държава.

Създатели на поредицята са британският сценарист и продуцент Саймън Мирън (племенник на Хелън Мирън) и американският продуцент и сценарист Дейвид Улстенкрофт.

Всички сезони на Версай:

Versailles Season 3 / Версай Сезон 3 (2018)

Versailles
Версай

ТВ СЕРИАЛ
Сезон
3
Versailles Season 3
Версай Сезон 3
2018 Канада, Франция Драма, Исторически, Биографичен, Сериали
Франция, 17 век. Вдъхновена от исторически дела от времето на Луи XIV и реални събития, започващи през далечната 1667 г., биорафичната поредица на ...
Versailles Season 2 / Версай Сезон 2 (2017)

Versailles
Версай

ТВ СЕРИАЛ
БГ АУДИО
Сезон
2
Versailles Season 2
Версай Сезон 2
2017 Канада, Франция Драма, Исторически, БГ Аудио, Биографичен, Сериали
Франция, 17 век. Вдъхновена от исторически дела от времето на Луи XIV и реални събития, започващи през далечната 1667 г., биорафичната поредица на ...
Versailles Season 1 / Версай Сезон 1 (2015)

Versailles
Версай

ТВ СЕРИАЛ
Сезон
1
Versailles Season 1
Версай Сезон 1
2015 Франция Драма, Исторически, Биографичен, Сериали
През 1667г., 28-годишният всемогъщ крал на Франция, Луи XIV, решава да построи най-големия дворец в света - Версай.  Но огромният бюджет, дворцови и ...