Гледай Филми онлайн безплатно с HD качество

Blake's 7 Season 1
Седморката на Блейк Сезон 1
1978 Фантастика Драма Приключенски Сериали
13 x 50 мин. 8.0

Blake's 7 Season 1 / Седморката на Блейк Сезон 1 (1978)
Blake's 7 Season 1 / Седморката на Блейк Сезон 1 (1978)


Жанр Фантастика Драма Приключенски Сериали
Държава Великобритания
Година 1978   13 x 50 мин.
Режисьор Тери Нейшън
125
9.0 /10
14
ОТЛИЧЕН, НЕ ГО ПРОПУСКАЙ
+111139
Актьори Майкъл Кийтинг, Пол Дероу, Питър Тадънъм, Джан Чапъл, Джаклин Пиърс, Гарет Томас, Сали Нивет

Michael Keating
""

Josette Simon
""

Paul Darrow
""

Sally Knyvette
""

Brian Croucher
""
Седморката на Блейк е Британски фантастичен телевизионен сериал, който излиза за първи път по телевизия Би Би Си през 1978 г. Действието се развива накъде в далечното бъдеще. Група затворници се опълчват срещу тоталитарната федерация. Техен водач е политическият дисидент Рой Блейк, който е осъден по фалшиви обвинения. Тоталитарната Теранска федерация контролира гражданите си чрез тотално наблюдение, промиване на мозъци и вкарване на наркотици в организмите им чрез храната, водата и въздуха. На път за депортация до планета-затвор, осъдените криминални и политически затворници отвличат космически кораб и започват война с федерацията.Завладения звездолет наричат "Освободител" - това е космически кораб от друга планета, който превъзхожда технологично всички кораби на Федерацията - може да се движи с огромна скорост и притежава страхотни оръжия. Когато е на върха на своята популярност, сериалът е бил гледан от 10 милиона зрители. Излъчван е в 40 държави.

В България първите два сезона са излъчени по телевизията при огромен интерес в средата на 80-те години. По онова време почти няма деца, които да не играят на улицата и по дворовете в цялата страна на "Седморката на Блейк" и да се идентифицират с героите - Блейк, Вила, Кер, Джена...


В първия сезон Федерацията управлява Земята и много колонизирани планети. Рой Блейк, работник на висок социален статус, класифицирани като "алфа-клас" , живее в един изкуствен купол-град.В подобни куполи живее и по-голямата част от населението на Земята . Блейк е потърсен от група от политически дисиденти, които го вземат извън града, за да се срещне с техния лидер Бран Фостър. Според Фостър, Блейк някога е бил лидер на влиятелна група от политически активисти. Блейк е арестуван,и с промит мозък е принуден да направи самопризнание. Паметта му от тези години се блокира .

Фостър иска Блейк да се присъедини отново към дисидентите. Изведнъж, срещата е прекъсната от пристигането на силите за сигурност , които убиват бунтовниците .Рой, единственият оцелял , се завръща в града, където започва да си спомня миналото си .След това е арестуван, съден по фалшиви обвинения за блудство с дете и осъден на депортиране в планетата-затвор Cygnus Alpha.[2] В кораба затвор London, Блейк се среща с крадеца Вила Рестал, контрабандистката Джена Станис, убиеца Олаг Ган и компютърния инженер Кер Ейвън .По време на пътуването "Лондон" попада в битка между две извънземни космически флотилий и се натъква на странен чужд звездолет. Капитанът решава да качи хора на борда, но те са възпрепятствани от защитен механизъм.


Тогава там изпращат затворниците Блейк, Ейвън и Джена. Блейк побеждава отбранителната система, когато тя се опитва да манипулира неговите спомени с фалшиви . С Джена като пилот, тримата затворници успяват да избягат.[3] Блейк и неговия екипаж,преследват кораба-затвор "Лондон" до Cygnus Alpha и там спасяват Вила и Ган. Блейк иска да използва звездолета "Освободител" и новия екипаж за атака на Федерацията, макар че другите и особено Ейвън, гледат с неохота на идеята [4] ...


Виж всички сезони на Седморката на Блейк тук:
Сървър
Нови епизоди се добавят, когато излезе превод за тях. Екипът на сайта не прави преводите.

125
9.0 /10
14
ОТЛИЧЕН, НЕ ГО ПРОПУСКАЙ
+111139
Филмът не тръгва или прекъсва? - Опитайте през алтернативен сървър или го отворете през друг браузер .


Напишете Вашия коментар за филма
Най-чести проблеми и тяхното решение:

Филмът не тръгва или прекъсва
    - Стартирайте някой от допълнителните плеъри или го отворете през друг браузер .

Ако не намирате разрешение на проблема:

Можете да изпратите сигнал за проблем с този филм Изпрати сигнал за проблем с филма!

.


Ако харесвате Blake's 7 Season 1 / Седморката на Блейк Сезон 1 (1978) гледайте още:
Епизодът предстои да излезе или няма превод още.
Ще бъде добавен допълнително.
Изглежда рекламата от която сайта ни се издържа се блокира във Вашия уеб браузер.
Молим ако ползвате някакъв начин за блокиране на реклами да го деактивирате докато ползвате сайта или да го добавите като изключение за да гледате свободно филми от него.
Благодарим ви за разбирането!