Важно: Да има ли коментари към филмите? Моля дайте вашето мнение тук.

Гледай Филми онлайн безплатно с HD качество

John Adams Season 1
Джон Адамс Сезон 1
2008 HD Драма Исторически Биографичен Сериали
7 x 70 мин. 8.5

John Adams Season 1 / Джон Адамс Сезон 1 (2008)
John Adams Season 1 / Джон Адамс Сезон 1 (2008)
Жанр Драма Исторически Биографичен Сериали
Държава САЩ
Година 2008   7 x 70 мин.
Режисьор Том Хупър, Кирк Елиас, Дейвид Макклуа
Актьори Пол Джамати, Лора Лини, Джон Досет, Стивън Дилейн, Сара Поли, Самуел Барнет, Дейвид Морси, Том Уилкинсън

Докато новосъздадената нация е подложена на атаки отвън и отвътре, Джон Адамс мечтае за една страна, в която има свобода и справедливост за всички. Той води своите сподвижници - генерал Джордж Вашингтон, Бенджамин Франклин и Томас Джеферсън - към установяването на ценностите на една процъфтяваща и свободна Америка. Адамс и неговата съпруга Абигейл формулират тези амбициозни демократични идеали, а тяхната връзка се превръща в една от най-вълнуващите американски любовни истории.
Виж всички сезони на Джон Адамс тук:
+11
Кадър от епизод Бъди с нас или умри
Епизод 1 - Бъди с нас или умри
2008-03-16

\"Бостън: Сред останките на Бостънското клане – смъртоносни улични боеве межде американските колонисти и окупационната британска армия – Джон Адамс, фермер и адвокат, който се е преселил със семейството си в Бостън с цел да изгради кариера като юрист, заема неблагоприятната позиция, като се съгласява да поеме защитата на обвинените британски войници. С мъдрата подкрепа на любящата си съпруга Абигейл при защитата Адамс спечелил – но за изненада на приятеля си, Главния прокурор, отказал примамливо предложение за служба на империята. Тъй като след законите за ограничение и нетърпимост в Масачузетс кипят духове на независимост, Адамс е поканен да се включи в новооснования Континентален конгрес. След вдъхновяваща реч пред избирателите си той с вълнение се сбогувал със семейството си и поел към Филаделфия и неизвестностите в бъдещето.\"

Гледай този епизод
Кадър от епизод Независимост
Епизод 2 - Независимост
2008-03-16

След безплоден сезон в Континенталния конгрес почивката във фермата на Адамс \"Брийнтрий\" е прекъсната неочаквано от атака на Лексингтън и Конкорд. Адамс е свидетел на останките на кървавата битка и по-късно се връща във Филаделфия. Там в яростни спорове с делегатите относно предимствата и недостатъците на независимостта надделява над предложението на сенатора от Пенсилвания Джон Дикинсън за помирение и хвърлил ръкавицата на предизвикателството на независимостта. С възцаряването на насилието в и около Бостън, Адамс номинира Джордж Уошингтън за главнокомандващ на новосъздадената Континентална армия. След кратък престой у дома Адамс се завръща във Филаделфия – с декларация от крал Джордж III, че измяната се наказва със смърт.

След няколко дебата и отлагания Адамс подкрепил решението за Декларация за независимост, предложено от сенатора от Върджиния Ричард Хенри Лий, и убеждава Томас Джеферсън да състави декларацията. С подкрепата на Бенджамин Франклин Адамс надделява над скептично настроените делегати и в частност над сенатора от Южна Каролина Едуард Рътлидж и убеждава противници като Дикинсън да да поемат пътя към независимостта. На 2 юли 1776 окончателното гласуване в Конгреса води до почти единодушно решение – с въздържалия се Ню Йорк – за деклариране на независимост от Англия. На 4 юли 1776 Конгресът приема съставения от Томас Джеферсън документ, утвърждаващ това. Докато Абигейл се бори с взрив от едра шарка в Масачузетс, Декларацията за Независимост се прочита пред войнствените тълпи във Филаделфия. Адамс пише до съпругата си, “Пробивът е факт, сега иде нашият ред.”

Гледай този епизод
Кадър от епизод Не ме тъпчете
Епизод 3 - Не ме тъпчете
2008-03-23

Предстои нов период на раздяла с Абигейл, когато Адамс е назначен за пълномощен министър във Франция заедно с Бенджамин Франклин. Тяхната мисия е да подсигурят финансовата и военна помощ на Франция за гражданската война в Америка. Абигейл настоява Адамс да вземе със себе си сина им, Джон Куинси. По пътя към Франция двамата преживяват тежко пътуване през океана и схватка с английски военен кораб. По време на мъчителното пътуване умират няколко моряци, а Адамс е потресен от човешките жертви на войната. Когато Джон и Джон Куинси пристигат във Франция, разликата в стила между Адамс и Франклин, широкото свободомислие, става очевидна. Докато Абигейл на вечеря с френски адмирал урежда връщането на съпруга си у дома, Адамс претърпява в Париж няколко неприятни инцидента. Нетърпящото отлагане настояване Франция да увеличи морската си подкрепа за войната в Америка разтревожило френските дипломати и възмутило Франклин, който застъпвал тезата, че добрият дипломат “може да постигне много, като дава вид, че постига малко.” След като научил, че Франклин е обявен за едноличен министър във Франция, Адамс потеглил за Холандия да пледира за средства, първоначално без особен успех. След като изпратил Джон Куинси на служба като секретар на американския посланик там, Адамс става жертва на продължително заболяване и треска, безпомощен да подкрепя революцията, за избухването на която е съдействал.

Гледай този епизод
Кадър от епизод “Обединение”
Епизод 4 - “Обединение”
2008-03-30

Докато се възстановява от заболяване в Холандия, Адамс узнава за победата на Уошинтгтън над британците при Йорктаун. Хорландците, които по време на войната не пожелали да се разделят с парите си, щедро отворили джобовете си за Адамс и Америка. При връщането си във Франция с цел да затвърди търговията с други страни, Джон изпраща да доведат Абигейл и двамата заживяват в луксозното му имение в Париж. Там пристига и Джеферсън, който преживява тежко загубата на съпругата си. Джеферсън и Абигейл попадат под шеметното парижко очарование, ходят на опера и се наслаждават на заразителната жизненост. Заповед от Америка зипраща Адамс в Лондон като първи министър на страната в Англия, а Джеферсън замества Франклин в Париж. В Лондон Адамс преживява драматична и незабравима среща с Крал Джордж III, на която кралят признава сдружението на Съединените Щати за независима нация. При избора на ново федерално правителство в Америка Адамс и Абигейл се връщат окончателно в Бостън, където където Адамс е посрещнат като герой и отново се срещат с децата си. В новия дом на Адамс, Пийсфийлд, Джон се занимава със семейни дела – поквареното поведение на сина Чарлз в Харвард, ухажването от страна на Джон Куинси на млада жена и опитите на сътрудника му полк. Уйлямс Смит да се сближи с дъщерята на Адамс Наби. Въпреки стремежа си да не поема назначение, Адамс скоро осъзнава, че той и Абигейл не са създадени да живеят извън сцената на обществения живот. Предстои изборът на първите президент и вице-президент на САЩ и Адамс отново оставя личния си живот на заден план.

Гледай този епизод
Кадър от епизод Съединение или смърт
Епизод 5 - Съединение или смърт
2008-04-06

Избран за първи американски вицепрезидент, Адамс (Пол Джамати) е упрекван от Абигейл (Лора Лини) в суета и е фрустриран от факта, че е изключен от кръга на приближените на президента Уошингтън (Дейвид Морис). Приятелството му с Джеферсън (Стивън Дилейн), новия външен министър, също е натиск на текущия британско-френски конфликт. Макар и да е критикуван за това, че подкрепя договора между Америка и Великобритания, за който преговаря Джон Джей, Адамс в крайна сметка е избран за президент през 1796 – само с три гласа пред Джеферсън. Когато се нанасят в президентското имение, Адамс и Абигейл го намират опустушено от екипа на предшествениците си. Това не обезкуражава Абигейл, която се старае да извади съпруга си от меланхолията, предизвикана от тежестта на президентството и неясното бъдеще на нацията.

Гледай този епизод
Кадър от епизод Ненужната война
Епизод 6 - Ненужната война
2008-04-13

Напуснат от Джеферсън за запазването на кабинета на Уошингтън, Президентът Адамс твърдо застъпва позицията за предотвратяване на войната, въпреки френската агресия и настроенията в полза на войната сред съветниците му. Абигейл го окуражава да подпише Закона за чужденците и размириците като начин за запазване но вътрешната сигурност. Междувременно Адамс е изправен пред семейна криза, когато се отрича от сина си Чарлз, който е алкохолик (Кевин Трейнър). Когато по-късно Чарлз умира, Абигейл умолява Адамс да се помири с паметта на сина си, но Адамс отказва, а разочарованата Абигейл се връща в Брейнтрий. Президентът е защитен във френската криза, когато новият външен министър Джон Маршъл (Джак Гуолтни) нарушава мира с Наполеон I. След като е изоставен от Федералната партия начело с Александър Хамилтън (Руфъс Сюъл), Адамс не успява да спечели втори мандат, а Джеферсън успява да спечели президентството в борба с Арън Бър. Изтощен от политиката и семейните трагедии, Адамс напуска новата столица, Уошингтън Сити, след като току-що се е нанесъл във все още недoвършения \"Бял Дом\".

Гледай този епизод
Кадър от епизод Пийсфийлд
Епизод 7 - Пийсфийлд
2008-04-20

Пенсионираният Адамс започва да пише мемоарите си и претърпява редица трагедии, когато дъщеря му Наби (Сара Поли) умира от рак, а Абигейл става жертва на тиф няколко години по-късно. По настояване на Бенджамин Ръш (Джон Досет), Адамс започва кореспонденция с Томас Джеиферсън, която трае до края на живота им, и двамата стари приятели и съперници намират в писмата си взаимна утеха и излекуват старите рани. На 4 юли 1826, след като е доживял да види сина си Джон Куинси (Ибън Мос - Бакрач) да стане президент, 90 годишният Джон Адамс умира в деня на 50 годишнина от ратифицирането на Декларацията за Независимост, и на същия ден умира и Джеферсън. На смъртното си легло Адамс – който още не знае, че Джеферсън е умрял преди няколко часа – промълвил “Томас Джеферсън оцеля.”

Гледай този епизод
Ако не се качват нови епизоди значи, че не са излъчени още или не са преведени. Екипът на сайта не прави преводите.


Сподели във Фейсбук
+11
Филмът не тръгва или прекъсва? - Стартирайте някой от допълнителните плеъри или го отворете през друг браузер .

Изпрати сигнал за проблем с филма!  Абонирай се за получаване на email при обновен плеър или нов епизод

Напишете Вашия коментар за филма
Най-чести проблеми и тяхното решение:

Филмът не тръгва или прекъсва
    - Стартирайте някой от допълнителните плеъри или го отворете през друг браузер .

Ако не намирате разрешение на проблема:

Можете да изпратите сигнал за проблем с този филм Изпрати сигнал за проблем с филма!

.
Ако харесвате John Adams Season 1 / Джон Адамс Сезон 1 (2008) гледайте още:
Още препоръчани филми:
Bones  Season 3 / Кости  Сезон 3 (2007)

Bones Season 3
Кости Сезон 3

Bones Season 3 / Кости Сезон 3 (2007)
2007 САЩ Комедия Криминален Драма БГ Аудио Сериали
Създаден с тънко чувство за хумор, сериалът "Кости” проследява работата на съдебната антроположка доктор Темперънс Бренън, която работи като консултант за ФБР. Виртуозната, но социално неадаптирана…
Bones  Season 4 / Кости  Сезон 4 (2008)

Bones Season 4
Кости Сезон 4

Bones Season 4 / Кости Сезон 4 (2008)
2008 САЩ Комедия Криминален Драма БГ Аудио Сериали
Когато властите потърсят д-р Темперънс Бренан (Емили Дейшанел) и нейния екип от учени за разследване на убийства, тя често се оказва рамо до рамо със специален агент Сийли Буут (Дейвид Бореанас),…
High Crimes / Тежки престъпления 2002

High Crimes
Тежки престъпления 2002

High Crimes / Тежки престъпления 2002
2002 САЩ Трилър Криминален Драма БГ Аудио Филми
Да предположим, че вие живеете живота, за който винаги сте си мечтали: имате процъфтяваща кариера, красива къща и най-важното - прекрасен съпруг. Някого, когото обичате и познавате по-добре от всеки…
Lacombe Lucien / Люсиен Лакомб (1974)

Lacombe Lucien
Люсиен Лакомб

Lacombe Lucien / Люсиен Лакомб (1974)
1974 Франция, Германия, Италия Филми Драма Европейски
Герой, лишен от героизъм. Един от първите френски филми, адресиран към френските "сътрудници" на германските окупатори. Луи Мал описва живота на едно объркано момче в историята на една нация,…
The Morning After / На следващата сутрин (2015)

The Morning After
На следващата сутрин

The Morning After / На следващата сутрин (2015)
2015 САЩ Филми Комедия Драма
Осем любовни (и не толкова любовни) истории се преплитат, осем души се събуждат до правилния – или грешния – човек след секс за една нощ. Питали ли сте се някога какво се случва сутринта след секса…
Епизодът предстои да излезе или няма превод още.
Ще бъде добавен допълнително.