Гледай Филми онлайн безплатно с HD качество

House M.D. Season 1
Д-р Хаус Сезон 1
2004 Драма БГ Аудио Сериали
22 x 44 мин. 8.8

House M.D. Season 1 / Д-р Хаус Сезон 1 (2004)
House M.D. Season 1 / Д-р Хаус Сезон 1 (2004)


Жанр Драма БГ Аудио Сериали
Държава САЩ
Година 2004   22 x 44 мин.
Режисьор Дейвид Шор
638
7.0 /10
267
ДОБЪР, ПРЕПОРЪЧВА СЕ
+371905
Актьори Хю Лоури, Омар Епс, Робърт Шон Ленард, Джеси Спенсър, Шарлийн Йи, Одет Анабел


Robert Sean Leonard
"Dr. James Wilson"

Jennifer Morrison
"Dr. Allison Cameron"

Jesse Spencer
"Dr. Robert Chase"
Според „Уошингтън Поуст” „Хаус” е най-успешната медицинска драма след дебюта на „Спешно отделение”. Злодеят в този сериал е Болестта, а героят - доктор Грегъри Хаус, нестандартна личност и гениален лекар, оглавил екип от млади диагностици в университетската болница „Принстън Плейнсбъро” в Ню Джързи.

Повечето епизоди започват извън болницата и проследяват събитията, довели до симптомите на заболяването на пациента. Следва „разнищването” на проблема, наподобяващо сложно полицейско разследване, тъй като в повечето случаи става дума за погрешно поставена диагноза. Често болестта не може да бъде отгатната лесно, защото пациентът е излъгал за симптомите или обстоятелствата – афера, която е довела до мистериозната болест, друго разстройство, за което той не иска да се разбира, определена професия, която е причинила болестта и т.н.

Хаус ежедневно се бори със собствената си физическа болка и не се разделя с бастуна си, който подчертава язвителното му, почти недружелюбно отношение спрямо пациентите. Въпреки антисоциалното си поведение, той е гениален лекар, чието неконвенционално мислене и безпогрешен инстинкт са му спечелили всеобщо уважение на човек, който приема най-тежките предизвикателства в битката за човешкия живот. В резултат Хаус често мърмори „Всички лъжат.”

В ролята е английският актьор Хю Лоури, който получава за нея Златен Глобус, както през 2006 г,. така и през 2007 г. Сериалът си спечелва номинации за Еми през 2005 г. и 2006 г. и наградата Сателит за най-добър драматичен сериал.

Ключови думи: пристрастяване, болница, лекар, медицинска драма

Колекции: Този сериал е част от колекцията: Лекари


Виж всички сезони на Д-р Хаус тук:
Кадър от епизод Pilot
Епизод 1 - Pilot
2004-11-16

Млада учителка от детска градина, Ребека Адлър която има припадъци, се сгромолясва в класната стая след като казва неконтрулируеми безсмислици, докато се опитва да преподава на учениците си. Тя е заведена при д-р Хаус и експертния му екип, които предполагат, че може да е тумор и тя може би има само седмица да живее.

Гледай този епизод
Кадър от епизод Paternity
Епизод 2 - Paternity
2004-11-23

16-годишният гимназист, Дан, започва да сънува кошмари и получава чести халюцинации и разкрива, че е бил ударен в главата, докато е играл лакрос. Дан очевидно страда от МС (Множествена склероза) и трябва да му се направи рисковата мозъчна операция. Междувременно, Хаус трябва да се справи с пациент, подготвящ съдебен процес, и майка, която не вярва във ваксините.

Гледай този епизод
Кадър от епизод Occam\'s Razor
Епизод 3 - Occam\'s Razor
2004-11-30

Колежанин припада след като е правил груб секс с приятелката си.Докато Хаус и екипът му се чуди как да го оправи. Състоянието на ученика продължава да се влошава и симптомите му се множат,затрудняващи още повече диагнозата.

Гледай този епизод
Кадър от епизод Maternity
Епизод 4 - Maternity
2004-12-07

Когато вирус се разпръсква из болницата, заразявайки шест бебета, Хаус и екипът му трябва да вземат решения, които могат да изложат на риск живота на бебетата.

Гледай този епизод
Кадър от епизод Damned If You Do
Епизод 5 - Damned If You Do
2004-12-14

Монахиня,чийто ръце са червени, подути и напукани,е пратена при Хаус. Тя вярва, че е стигмата, но Хаус подозира алергична реакция. Той ѝ дава хапчета, който почти ѝ спират дишането. Докато състоянието ѝ се влошава,нейните приятелки,също монахини,се молят за нея, Хаус и екипът му работят,за да разплетат случая, а Хаус се чуди дали не е сбъркал диагнозата.

Гледай този епизод
Кадър от епизод The Socratic Method
Епизод 6 - The Socratic Method
2004-12-21

Д-р Хаус е заинтригуван от симптомите на шизофреничка, която има объркани симптоми, включително тумор, но скоро разбира, че източникът на проблемите ѝ не е очевидна. Хаус се изправя пред рождения си ден, а Чайс се изправя срещу миналото си, когато синът на жената се опитва да спаси обещанието си към нея. 

Гледай този епизод
Кадър от епизод Fidelity
Епизод 7 - Fidelity
2004-12-28

Двама мъже тичат - единият се прибира вкъщи и намира жена си заспала обезпокоително дълбок сън и я закарва в клиниката. Докторите са объркани от симптомите ѝ. Те обсъждат всичко - от тумори през рак на гърдата до заешка треска. Когато всички лечения се провалят, Хаус решава, че тя има Африканска сънна болест. Но нито жената, нито мъжа ѝ никога не са били в Африка.

Гледай този епизод
Кадър от епизод Poison
Епизод 8 - Poison
2005-01-25

Когато гимназист става жертва на мистериозно, но фатално отравяне, Хаус и екипът му се впускат да открият какво убива младежа. След слабия пулс и чист токсикологичен тест, Хаус изпраща Камерън и Формън в дома на момчето за нов наркотик, който е сигурен,че взима. Те не намират никакъв наркотик,но мислят, че са разрешили проблема,докато друг, несвързан, ученик е приет със същите симптоми. Докато животите на двете момчета висят на косъм, Хаус и екипът му трябва да свържат точките - бързо. Междувременно, 82-годишна жена се увлича по Хаус, докато той ѝ помага да разбере подновения ѝ интерес към сексуалните отношения.

Гледай този епизод
Кадър от епизод DNR
Епизод 9 - DNR
2005-02-01

Легендарният джаз музикант Джон Хенри Джайлз е приет в болницата и когато му съобщават, че умира от АЛС, той подписва бланка (DNR), за да избегне бавна смърт. Хаус не е съгласен с диагнозата и се противопоставя на всички като скъсва DNR-а за да спаси живота на Джайлз. Решението изправя Хаус пред съда, кара Формън сериозно да обмисли започването на нова работа, и усложнява парализата на Джайлз. Но когато пациента, необяснимо как, се оправя, тимът трябва да рзареши мистерията в обратен ред, за да разбере защо той се оправя. Междувременно, Формън се среща със стар приятел, който му предлага партньорство на Западния бряг.

Гледай този епизод
Кадър от епизод Histories
Епизод 10 - Histories
2005-02-08

Д-р Формън смята, че неотзивчива бездомница се прави, че има припадъци, само за да получи храна в болницата. Но бездомността докосва лична струна у Уилсън и той се старае да я предпази от попадане в небитието. Нейното влошаващото се положение доказва, че става дума за сложна мистерия за Хаус и екипа му, но мистерията на нейната самоличност и история може да държи ключа към разгадаването на загадката. Точно когато тимът подозира, че тя има заразен минингит, тя изчезва, само за да бъде хваната от полицията и върната обратно в болницата.

Гледай този епизод
Кадър от епизод Detox
Епизод 11 - Detox
2005-02-15

Докато се опитва да разбере защо млад пациент не може да спре да кърви след автомобилна катастрофа, Хаус приема предизвикателството на Къди да не взима Викодин една седмица в замяна на освобождението от работата му в клиниката за месец. Ако Хаус и екип не разберат защо не може да се спре кървенето, 16 годишната жертва на катастрофата може да умре за няколко дни. С изострянето на детоксикацията на Хаус, неговите действия към пациента са по-сурови и рисковани от всякога и Камерън и Формън се опасяват, че той не мисли достатъчно трезво, за да спаси живота на пациента.

Гледай този епизод
Кадър от епизод Sports Medicine
Епизод 12 - Sports Medicine
2005-02-22

Жестоко потрошено рамо разкрива странен случай на загуба на костната плътност и слага край на големите планове за завръщане на питчъра Ханк Уиджен.Хаус подозира, че Ханк - взимал в миналото си наркотици - лъже за употребата на стероиди, след като състоянието му се влошава. Когато бъбреците на Ханк започват да отказват, жена му предлага да дари единия свой, но така трябва да прекрати ранната си бременност. Принуден да направи невъзможен избор и признавайки проблема си с наркотиците, Ханк опитва да се самоубие. Хаус и екип трябва да изолират и оправят проблема скоро, ако живота и кариерата на пичъра могат да бъдат спасени. Междувременно, Формън излиза в фармацевтичен представител, а Хаус се озовава в два билета и накрая отива на \"среща\" с Камерън... на рали за камиони.

Гледай този епизод
Кадър от епизод Cursed
Епизод 13 - Cursed
2005-03-01

12-годишно момче вярва,че е прокълнато,след като дъската Оуиха му казва,че ще умре,а баща му притиска Хаус,докато той и екипа му се опитват да поставят диагноза на пневмоно-подобните му симптоми и противоречив обрив. Междувременно,отчуждения баща на Чейс, прочут австралийски лекар, го посещава и Хаус го кани да седне с тях, за неудобство на Чейс. Когато Хаус диагностицира болестта на момчето, младия пациент е принуден да приеме идеята,че баща му не е всичко, за което той го е мислил.

Гледай този епизод
Кадър от епизод Control
Епизод 14 - Control
2005-03-15

Милиардерът-предприемач Едуард Воглър влага $100 милиона в клиниката и става новият председател на борда на директорите. Като бизнесмен, Воглър планира да превърне клиниката в печелившо място за срещи на своята биотехнологична авантюра и планира да премахне пресушаващи финансите услуги на д-р Хаус. Междувременно, бизнесдама,която има всичко - перфектен живот, перфектно тяло, перфектна работа - се оказва необяснимо парализирана. Когато диагностицира нейната тайна, Хаус трябва да рискува работата и разрешителното си, за да ѝ намери подходящия трансплантант.

Гледай този епизод
Кадър от епизод Mob Rules
Епизод 15 - Mob Rules
2005-03-22

Точно преди гангстерът Джоуи Арнело да изплюе камъчето във федералния съд и да влезе под защита на свидетелите, той припада. Преструва ли се? Съдията заповядва на Хаус да разбере - и то бързо. Хаус и екипът му се борят, за да поставят диагноза и да излекуват Джоуи, докато брат му Бил се опитва да направи всичко, за да предотврати свидетелстването. Междувременно, Къди се опитва да убеди Воглър,че Хаус е важен за болницата.

Гледай този епизод
Кадър от епизод Heavy
Епизод 16 - Heavy
2005-03-29

Хаус трябва да уволни някой от неговите доктори и ги оставя да размишляват върху това,докато се занимават с 10 годишно дете с наднормено тегло, което е получило сърдечен удар след употреба на хапчета за диета. Хаус също така се изправя срещу жена, която отказва операция на огромен тумор, защото иска да запази наднорменото си тегло.

Гледай този епизод
Кадър от епизод Role Model
Епизод 17 - Role Model
2005-04-12

На кампания на високо ниво за вдигане на капитала, сенатор се разболява сериозно. Воглър кара Хаус да поеме случая му насила и предлага да махне условието да уволни един от подчинените си, ако изнесе реч в полза на фармацевтичната компания на Воглър. Изглежда,че сенатора има ХИВ, но Хаус не приема лесния отговор. И Хаус свършва, изнасяйки речта, но не се получава както Воглър го е планирал.

Гледай този епизод
Кадър от епизод Babies & Bathwater
Епизод 18 - Babies & Bathwater
2005-04-19

Докато Хаус и екипът му се опитват да разплетат загадката какво причинява отзването на мозъка и бъбреците на бременна жена, Воглър се опитва да уволни Хаус, след речта му. Хаус установява болестта, но жената и мъжът ѝ трябва да направят емоционален и сърцераздирателен избор: да избират между нея им нероденото ѝ дете. Воглър прави гласуване за отстраняването на Хаус, но когато Уилсън отказва да направи вота единодушен, Воглър го заплашва да му отнеме парите, ако не гласува \"за\". Най-накрая, Къди трябва да се изправи срещне Воглър.

Гледай този епизод
Кадър от епизод Kids
Епизод 19 - Kids
2005-05-03

По време на епидемия от менингит, която претоварва клиниката,Хаус е заинтригуван само от един пациент: 12 годишно момиче, чиято симптоми не съвпадат с тези на останалите. Хаус, Формън и Чейс трябва да измислят изобретателни начини и места, за да лекуват деликатното състояние на момичето насред хаоса и правят неочаквано разкритие. Междувременно, Хаус моли Камерън да се върне на работа,но тя има едно условие, което може би не би могъл да изпълни.

Гледай този епизод
Кадър от епизод Love Hurts
Епизод 20 - Love Hurts
2005-05-10

Хаус очевидно ускорява пристъпите на пациент в клиниката,но главната тема на дискусиите е срещата между Хаус и Камерън. Екипът трябва да се справя със странния начин на живот на пациента,арогантната \"приятелка\" и неохотните родители, за да спрат припадъците и да спасят живота му. Междувременно, Уилсън, Къди и екипът предлагат на Хаус и Камерън съвети като посочват разликите им.

Гледай този епизод
Кадър от епизод Three Stories
Епизод 21 - Three Stories
2005-05-17

Бившата приятелка на Хаус Стейси Уорнън се завръща - но не заради Хаус, а заради болния си съпруг. Докато Хаус се чуди дали да поеме нейния случай, Къди го принуждава да изнесе лекция пред клас медицински студенти. Докато разказва историите на трима пациенти с подобни симптоми, Хаус изнася лекция, която студентите никога няма да забравят.

Гледай този епизод
Кадър от епизод Honeymoon
Епизод 22 - Honeymoon
2005-05-24

Когато Стейси настоява съпругът ѝ Марк да си направи тестове, Хаус настоява той да поеме случая. Но въпреки,че тестовете на Марк са отрицателни, бавно усложняващите му се симптоми показват, че той умира. Докато Хаус се опитва да разреши мистерията и дава все повече заповеди на екипа си, Уилсън се притеснява за неговото емоционално състояние, и Къди обмисля назначаването на нов служител в клиниката.

Гледай този епизод
Сървър
Липсват епизоди? - Не са излъчени / липсва превод

638
7.0 /10
267
ДОБЪР, ПРЕПОРЪЧВА СЕ
+371905
Филмът не тръгва или прекъсва? - Опитайте през алтернативен сървър или го отворете през друг браузер .

Напишете Вашия коментар за филма
Най-чести проблеми и тяхното решение:

Филмът не тръгва или прекъсва
    - Стартирайте някой от допълнителните плеъри или го отворете през друг браузер .

Ако не намирате разрешение на проблема:

Можете да изпратите сигнал за проблем с този филм Изпрати сигнал за проблем с филма!

.
Ако харесвате House M.D. Season 1 / Д-р Хаус Сезон 1 (2004) гледайте още:
Епизодът предстои да излезе или няма превод още.
Ще бъде добавен допълнително.
Изглежда рекламата от която сайта ни се издържа се блокира във Вашия уеб браузер.
Молим ако ползвате някакъв начин за блокиране на реклами да го деактивирате докато ползвате сайта или да го добавите като изключение за да гледате свободно филми от него.
Благодарим ви за разбирането!