гледай филми онлайн
    
Сам Уортингтън
Сам Уортингтън
Самуел Шейн Уортингтън е роден на 2 август 1976 г. в Годалминг, Съри, Англия. Семейството му се премества в Пърт, Западна Австралия, когато Сам е дете. На 17 напуска училище и заминава за Сидни, където се занимава с различни неща. На 19 години решава да кандидатсгва в Австралийската академия за сценични изкуства, печели стипендия и е приет.

Дипломира се през 1998 г., когато е на 22 години. След като завършва академията, Уортингтън участва в продукцията на Дейвид Хеър "Целувката на Юда" в Belvoir St Theatre. Започва да се снима в австралийски телевизионни сериали и филми. Прави филмовия си дебют в австралийския "Bootmen", негов брат във филма е Адам Гарсия. Следват главни роли в "Dirty Deeds" (2002) с Браян Браун, Тони Колет, Сам Нийл и Джон Гудман, "Gettin\' Square" (2003) и "Somersault" (2004) . През 2000 г. Сам е номиниран от Австралийския филмов институт за ролята си в "Bootmen". Печели наградата четири години по-късно за изпълнението си в "Somersaul".

С малка роля се появява във "Войната на Харт" с Брус Уилис, през 2004-та се снима в "Thunderstruck". По същото време участва в сериала "Love My Way". На следващата година се снима в екшън-драмата "Операция: Спасение" (2005), заедно с Бенджамин Брат и Джеймс Франко. Превръща се в лекар за сериала "The Surgeon". През 2006-та е избран за каста на "Казион Роял", но в последния момент ролята отива при Даниъл Крейг. Същата година играе Макбет в едноименната екранизация на шекспировата пиеса.

Преди да се снима в "Терминатор: Спасение", участва с Рада Мичъл и Майкъл Вартан в "Rogue" (2007). След "Аватар" ще го видим като Персей в "Сблъсъкът на титаните" (2010) и ще го чакаме в "Last Night" (2010).


Резултати от търсене за
- Сам Уортингтън
  
Филми по жанрове
Екшън Комедия Криминален Трилър Сериали БГ Аудио Колекции Ужаси Фантастика Драма Романтичен Приключенски Исторически Мистерия Фентъзи Военен Уестърн Анимация Семеен Български Руски Индийски Европейски Скандинавски Азиатски Музикален Биографичен Документален Спортен По действ.случай По книга Скоро в сайта! 3D Формат