гледай филми онлайн
    
Питър Динклидж
Питър Динклидж
Питър Динклидж е роден на 11 юни 1969 г. в Мористаун, Ню Джърси. Майка му Даян е учителка по музика, а баща му Джон е застрахователен агент. Има по-голям брат, който е цигулар. И тримата са с нормална височина.

Завършва училището в Делбъртън и после продължава да учи в колежа Бенингтън във Върмонт, дипломира се през 1991 г. Докато е студент играе в "Heartpiece", "The Author\'s Voice", "Landscape of the Body" и "Video Priests". Дебютира в киното като Тито от "Живот в забрава" (1995) на Том Ди Чило. Той играе и на оф-Бродуей в постановките на Джонатан Марк Шърман "Hollywood", "Imperfect Love", "A Misty Christmas", режисьор е на "Frog" (1990). Там проблемът с височината не е толкова голям като в Холивуд. През 2005 се жени за Ерика Шмидт, която е директор на театър.

Питър има ахондроплазия. Заболяването представлява нарушение във вкостеняването на растежния хрущял. Крайниците остават къси, докато туловището се развива нормално. Ръцете обикновено едва достигат до хълбоците на дължина. Пръстите на ръцете са къси, като средните три пръста са с еднаква дължина. Питър е вегетарианец, всеки път когато хапва някакво месо в кадър, то всъщност е тофу продукт. През 1995 дебютира в киното с "Living in Oblivion" . Филмът, с който Динкридж пробива се казва "The Station Agent" (2003).

За ролята си в него е номиниран за наградата "Оскар" в категория главна мъжка роля. Въпреки, че е независим и не е продкрепен от нито една голяма филмова компания, той получава много добри отзиви от критиците. В "Елф" Питър играе претенциозен писател на детски книжки, който бие героя на Уил Фарел, заради неволните му обиди.

През 2005г. се снима във фантастичния сериал на CBS Threshold", по същото време се появява и като притенциозен сватбен агент в "The Baxter". През 2006 се снима с Вин Дизел в съдебната драма на Сидни Лъмет "Find Me Guilty". А само след година, Андрю Адамсън го избира за ролята на Тръмпкин в "Хрониките на Нарния: Принц Каспиян" (2008) През 2009 ще го видим в "The Last Rites of Ransom Pride" като Джуджето.


Резултати от търсене за
- Питър Динклидж
 


 
Филми по жанрове
Екшън Комедия Криминален Трилър Сериали БГ Аудио Колекции Ужаси Фантастика Драма Романтичен Приключенски Исторически Мистерия Фентъзи Военен Уестърн Анимация Семеен Български Руски Индийски Европейски Скандинавски Азиатски Музикален Биографичен Документален Спортен По действ.случай По книга Скоро в сайта! 3D Формат