гледай филми онлайн
    
Майкъл Фасбендер
Майкъл Фасбендер
Майкъл Фасбендер е роден в Хайделберг, Германия на 2 април 1977 година. Баща му е германец, а майка му от Северна Ирландия. Майкъл израства в югозападната част на Ирландия, в град Киларни. В момента живее в Лос Анджелис.

Голямата популярност на Фасбендер идва след ролята му на лейтенант Арчи Хикокс във филма на Куентин Тарантино - "Гадни копилета". Преди това сте го гледали в епичния "300", в ролята на спартанеца Стелиос, както и в сериите "Братя по оръжие" на Том Ханкс и Стивън Спилбърг.

Семейството му се е преместило в Ирландия, когато той е бил на 2 години. По-късно е записан в училище Свети Брендън в Киларни, а след това в Центъра по Драма в Лондон. Висок 1,85 метра, със сини очи и кафява коса, Майкъл свири на китара, пиано и акордеон, и говори английски и немски като родни езици. От страна на майка му, той има родствена връзка с ирландския лидер по време на войната за независимост на Ирландия - Майкъл Колинс.

Първата роля на Фасбендер е Бъртън "Пат" Кристенсон в спечелилия множество награди, "Братя по оръжие". По-късно, той играе Джонатан Харкър в радио програмата от 10 части "Дракула", продуцирана от БиБиСи Северна Ирландия, излъчена през 2003. През 2004, Майкъл участва в телевизионна реклама на ирландската бира "Гинес", в която преплува океана, за да се извини на неговия събрат в Ню Йорк.

Майкъл създава своя собствена продуцентска компания, която продуцира сценична версия на първият филм на Тарантино, "Глутница кучета". Постановката е режисирана от самият Фасбендер, който също така играе в нея.

През 2008 година, Майкъл се снима в британския независим филм "Глад", който получава куп награди по престижни кинофестивали, включително и в Кан, и е признат от критиците по цял свят. Година по-късно, Фасбендер се завръща в Кан с 2 нови филма, "Гадни копилета" и "Аквариум", като получава широки овации и за 2-те си роли.

Наскоро Майкъл завърши работа по ролята си в комиксовия "Джона Хекс", а на 07.05.2010 в България излиза новият исторически трилър на режисьора Нийл Маршъл ("Кучета войници", "Спускането") с участието на Фасбендер - "Центурион".

Цитат:
"Днес живеем в общество, в което ако искам нещо, взимам го, изяждам го - толкова е лесно и достъпно. Когато извадиш тези неща настрана, започваш да осъзнаваш нещата около теб по-добре. Не искам да го правя отново, но отчасти това те смирява в добрия смисъл." (Във връзка с филма "Глад" и подготовката за ролята му).


Резултати от търсене за
- Майкъл Фасбендер
  
Филми по жанрове
Екшън Комедия Криминален Трилър Сериали БГ Аудио Колекции Ужаси Фантастика Драма Романтичен Приключенски Исторически Мистерия Фентъзи Военен Уестърн Анимация Семеен Български Руски Индийски Европейски Скандинавски Азиатски Музикален Биографичен Документален Спортен По действ.случай По книга Скоро в сайта! 3D Формат