гледай филми онлайн
    
Лорънс Фишбърн
Лорънс Фишбърн
Лорънс Джей Фишбърн ІІІ е роден на 30 юли 1961 г. в Огъста, Джорджия, САЩ. Първата пиеса, в която участва се казва "In My Many Names and Days," тогава е едва 10-годишен. Въпреки че бързо става известен, той успява да избяга от имиджа на дете -звезда, предпочита да се възприема като работещо дете.

Не е посещавал курсове по актьорско майсторство. През 1973 г. печели роля в детската сапунка "One Life to Live" (1968), където се снима три сезона, но по-важното е, че тази роля е свързана с филмовия му дебют на голям екран в "Cornbread, Earl and Me" (1975). Четири години по-късно е поканен от Франсис Форд Копола да участва в "Апокалипсис сега". Режисьорът е впечатлен от качествата на Фишбърн и го кани да се снима при него още в "Rumble Fish" (1983), "Котън клуб" (1984) и "Gardens of Stone" (1987).

През 90-те успехите на Лари (както е известен) стават все повече. Джон Сингълтън го кани в градската приказка "Boyz n the Hood" (1991), което го катапултира сред най-известните филмови звезди. През 1995 се снима в екранизация на шекспировата трагедия "Отело" (1995). По това време започва да се нарича Лорънс. Наградите във филмографията на актьора непрекъснато увеличават своя брой.

След като печели "Еми" за участието си в сериала "Трибека", той получава номинации за прекрасната работа в телевизионния филм "The Tuskegee Airmen" (1995) и "Miss Evers\' Boys" (1997). Логично следва и номинацията за "Оскар" за ролята на Айк Търнър в "Тина" (1993), номинирана е и Анжела Басет за изпълнението на Тина Търнър Шест години по-късно Лорънс получава ролята на ментора на Киану Рийвс в "Матрицата" (1999). Новото хилядолетие започва с участие в "Once in the Life" (2000), на който е сценарист и режисьор.

2003 година е силна за Фишбърн, който успява да се снима в три големи заглавия - "Матрицата: Презареждане", "Реката на тайните" на Клинт Истууд и "Матрицата: Революции". През 2005 се появява в трилъра "Нападение над участък 13" (2005), заедно с Гейбриъл Бърн, Итън Хоук и Мария Бело, а през следващата партнира отново на Анжела Басет в "Akeelah and the Bee" (2006).

Същата година става част от кастовете на "Боби" и "Невъзможна мисия 3". През 2009-та участва в телевизионната поредица "От местопрестъплението" и в "Железен план", през 2010-та ще го чакаме във фантастичния трилър "Predators" на Нимрод Антал, в който участва още и Ейдриан Броуди.


Резултати от търсене за
- Лорънс Фишбърн
  
Филми по жанрове
Екшън Комедия Криминален Трилър Сериали БГ Аудио Колекции Ужаси Фантастика Драма Романтичен Приключенски Исторически Мистерия Фентъзи Военен Уестърн Анимация Семеен Български Руски Индийски Европейски Скандинавски Азиатски Музикален Биографичен Документален Спортен По действ.случай По книга Скоро в сайта! 3D Формат