гледай филми онлайн
    
Джон Малкович
Джон Малкович
Джон Гевин Малкович е роден на 9 декември 1953 г. в Кристофър, Илинойс, САЩ. Родителите му дълго време са във вестникарския бизнес - притежават и списват провинциален вестник в родния им град Бентън Ил. През 1976 г.

Джон се присъединява към театър "Степънулф", току-що открит от неговия приятел Гари Синийз. Седем години по- късно стъпва в Ню Йорк и печели наградата "Оби" за играта си в пиесата на Сам Шепърд "True West". Междувременно се появява за първи път в киното - като статист във филма на Робърт Олтман "A Wedding" (1978). През 1982 г. се жени за Глен Хедли, бракът им продължава шест години. През 1984 се появява с Дъстин Хофман в телевизионната адаптация на "Смъртта на търговския пътник" по Артър Милър, което му носи номинация за "Еми".

Истинският дебют на Малкович на голям екран е през 1984 в "Places of the Heart", за изпълнението си е номиниран от Академията за поддържаща роля. Следват "The Killing Fields" (1984), "Стъклената менажерия" (1987) по пиесата на Тенеси Уилямс и "Империя на слънцето" (1987) на Спилбърг. За да бъде запомнен чак като Виконт дьо Валмон в "Опасни връзки" (1988). Ролята му в пищната костюмна драма редом до Мишел Пфайфър и Глен Клоуз, го прави известен в киноиндустрията. През 1989 г. Малкович се жени за втори път, дамата се казва Николета Пейран. На следващата година се ражда дъщеря му Амандин, а през 1992 и синът му Лоруи.

Заедно с неговото момченце се ражда и една от най- силните му роли - на бавноразвиващия се Лени в "За мишките и хората" (1992) по романа на Джон Стайнбек и под режисурата на приятеля му Гари Синийз. Той става лудия психар във филма на Клинт Истууд "Под прицел" (1993), за който е номиниран за "Оскар" и за "Златен глобус". През 1994 г. напуска университета в Илинойс. Година по-късно се снима при Микеланджело Антониони в "Отвъд облаците" (1995). Следват "Мери Райли" (1996), в който е Д-р Джекил и Мистър Хайд и "Въздушен конвой" (1997), в който отново е злодей. 24 месеца по-късно играе себе си в "Да бъдеш Джон Малкович (1999). Преди да заснеме пълнометражния си режисьорски дебют "Стъпките на танца" (2002) с участието на Хавиер Бардем, се снима при Майк Фигис в "Хотел" (2001).

Четири години по-късно Илинойският университет го удостоява с бакалавърска степен за завършено висше образование, въпреки прекъсването десет години по-рано. През 2006 се превъплъщава в известния австрийки художник Густав Климт в едноименния филм "Климт" (2006) . След "Изгори след прочитане" (2008) ще го видим в "Подмяната" на Клинт Истууд и в драмата "Disgrace" (2008). Актьорът има хърватски корени. Обича много Португалия, където е собственик на дискотека и има къща. Често посещава кинофестивала в Сараево (Босна).


Резултати от търсене за
- Джон Малкович
  
Филми по жанрове
Екшън Комедия Криминален Трилър Сериали БГ Аудио Колекции Ужаси Фантастика Драма Романтичен Приключенски Исторически Мистерия Фентъзи Военен Уестърн Анимация Семеен Български Руски Индийски Европейски Скандинавски Азиатски Музикален Биографичен Документален Спортен По действ.случай По книга Скоро в сайта! 3D Формат