гледай филми онлайн
    
Мики Рурк
Мики Рурк
Мики (Филип Андре) Рурк е един от най-скандално известните актьори. Около него винаги витае агресия, страст и драма. Мики често е наричан опасен, смъртоносно чаровен, непредсказуем. Такива са и неговите герои и ролите, които изпълнява - от първия до последния кадър. В Холивуд Мики Рурк минава за един от най-непостоянните актьори - често се снима в нискобюджетни продукции, а отказва роли в тотални блокбъстъри.

Ролята му във филма "Рибка-боец" на Франсис Форд Копола го направи звезда. А през 80-те години, след ролята си в "Девет седмици и половина" Мики Рурк беше обявен за секссимвол. Мики категорично влезе в списъка на най-култовите холивудски актьори след участията си във филмите "Годината на дракона" (реж. Майкъл Чимино), "Ангелско сърце" (реж. Алан Паркър), "Джони хубавеца" (реж. Уолтър Хил), "Пияницата" (реж. Барбет Шрьодер).

От 1991 г. след многобройни скандали с голяма част от холивудските продуценти, Мики се оттегля от киното и се захваща със старата си любов - професионалния бокс.

През 2005 г. се заговори за завръщането на Мики Рурк към киното, когато той участва във филмите "Sin City: Град на греха" и "Домино". Но безспорно филмът "Кечистът" е голямото и триумфално завръщане на Мики Рурк и неговата най-добра роля до момента на големия екран.
Със страхотната си игра в ролята на Ранди "Тарана" Робинсън, Мики отново показа колко голям, велик и гениален актьор е, и колко много е обичан от кинофеновете си в цял свят.

Ролята на застаряващ кечист с лични и здравословни проблеми, който се опитва да се върне към дните на славното си минало е изиграна с невероятна всеотдайност и емоционално въздействие от Мики Рурк. Той пресъздава образа на своя кечист с такава каризма, енергия и любов, каквито само борците, отдадени на викащата тълпа са способни да дадат за шоуто. Мики се справя толкова перфектно в ролята си, че можеш да почувстваш с всяка частица от тялото си как протича живота на неговия герой - както на ринга, така и извън него. Той умело пресъздава тъгата и самотата на Ранди извън ринга - нещастната му работа в магазина за хранителни стоки, болезнената връзка с отчуждената му дъщеря Стефани и нерешителния романс със застаряващата стриптийзьорка Касиди.

Историята на Ранди "Тарана" Робинсън много наподобява личната история на Мики Рурк и завръщането му към киното. Той изживя предварително съдбата на героя си, водейки кървави мачове за евтино развлечение и опитвайки се да живее самотния си живот.

"...Мисля, че причината, поради която Дарън Аронофски поиска да наеме мен, беше приликата между моя живот и този на главния герой. За мен беше лесно да се слея с образа, защото доста аспекти от характера на Ранди са ми много близки... Дарън Аронофски ми даде втори шанс... За мен беше истинска чест да работя с режисьор като Дарън... Той е най-строгият режисьор, с който съм работил... Аронофски е много талантлив млад режисьор от Ню Йорк, който почти нямаше средства да направи този филм, защото избра да го направи с мен. Така че какво мога да кажа, освен че това беше най-трудният филм и същевременно най-добрият филм, в който съм играл. Надявам се да ви хареса", заяви Рурк.

Мики Рурк изпълнява сам по-голямата част от каскадьорските трикове.

За победоносното си завръщане на големия екран с изпълнението на ролята в "


Резултати от търсене за
- Мики Рурк
  
Филми по жанрове
Екшън Комедия Криминален Трилър Сериали БГ Аудио Колекции Ужаси Фантастика Драма Романтичен Приключенски Исторически Мистерия Фентъзи Военен Уестърн Анимация Семеен Български Руски Индийски Европейски Скандинавски Азиатски Музикален Биографичен Документален Спортен По действ.случай По книга Скоро в сайта! 3D Формат