Гледай Филми онлайн безплатно с HD качество

Телевизионните герои, базирани на реални хора

Филмови новини


Телевизионните герои, базирани на реални хора
Телевизионните герои, базирани на реални хора

Понякога телевизионните герои са впечатляващи, завладяващи и прекалено реалистични до такава степен, че трудно бихме могли да си представим, че просто са съществували във въображението на някой сценарист и след това са материализирали на екрана. Оказва се, че някои от нашите любими образи в любимите ни сериали наистина са базирани на реално съществуващи хора от историята или пък просто все още живеят около нас...
Грегъри Хаус (Д-р Хаус)
Телевизионните герои, базирани на реални хора

Вероятно със сигурност знаете, че образът на гениалния доктор Хаус е частично базиран на прочутия детектив Шерлок Холмс. Но този герой е също така основно инспириран от човекът, който е създал самия сериал. Още през 2006 г. Дейвид Шор споделя, че е вложил елементи от своето "аз" в този персонаж, признавайки, че и той има студено и цинично отношение към света. Нещо, което веднага е инкорпорирано в шоуто. Той още добавя, че почти винаги е съгласен с морално проблематичните решения на доктора.
Вайълет Кроли (Имението Даунтън)

Телевизионните герои, базирани на реални хора
Самата Маги Смит никога конкретно не е посочвала, че тя е базирала този незабравим образ на покойния й приятел, легендата Кенет Уилямс. Но тяхната прилика е прекалено очевидна, за да се пренебрегне. Според нейния неофициален биограф Майкъл Ковъни, Маги Смит в ролята си често имитирала специфичните движения на носа на приятеля си. Целият образ сякаш бил копие на Лейди Бракнел от произведенията на Оскар Уайлд, който Кенет Уилямс често играел на театралната сцена.
Рик Граймс (Живите мъртви)

Телевизионните герои, базирани на реални хора
Андрю Линкълн споделя, че е бил повлиян от уестърните с участието на Гари Купър, когато се явил на прослушване за ролята в сериала. Тази визия се разминавала доста от това как този образ бил представен в комиксите, но тя впечатлила продуцентите. Актьорът гледал няколко пъти "Точно по пладне", за да моделира изпълнението си по това на легендата Купър. Андрю споделя за този образ следното: "Той е разпокъсана личност - между семейството си и отговорностите си. Той не е самотник като героите на Клинт Истууд, много по-сложен е, има благородно и добро сърце... Всичко това ме вдъхнови за тази роля.
Дон Дрейпър (Момчетата от Медисън авеню)
Телевизионните герои, базирани на реални хора

Прочутият герой на Джон Хам е базиран на истински човек от петдесетте, работил в рекламната агенция на Лео Бърнет и отговорен за рекламната кампания на Малборо. Истинският персонаж бил също толкова ексцентричен. Негова бивша изгора твърди, че той безскрупулно я принудил да се омъжи за него, въпреки че тя вече била сгодена за друг. Дал ѝ даже една година, за да помисли върху предложението му. Явно бил така убедителен, че неговата агресивност я склонила, и тя наистина се венчала за него...
Оливия Поуп (Скандал)
Телевизионните герои, базирани на реални хора

Създателката на сериала - Шонда Раймс базирала образа на Кери Уошингтън на съвсем истинския мениджър по решаване на кризисни ситуации в пи ар-а Джуди Смит. Тя е работила като специален асистент и заместник прессекретар на Джордж Буш и се е грижила за имиджа на различни политици и знаменитости като например Моника Люински и Пола Дийн. В сериала тя също има участие като изпълнителен продуцент. По повод това тя споделя:"Хрумва ми някоя идея за криза в имиджа и веднага я изпращам на Ронда. Чета всеки сценарий и пиша бележки, понякога съм и на снимачната площадка. Забавно е!".
Лушъс Лион (Империя)

Телевизионните герои, базирани на реални хора
Един от създателите на сериала Дани Стронг потвърждава, че той е базирал образа на безскрупулния рапър и медиен магнат Лушъс на звездата Джей Зи, основно заради криминалното му минало и неговото издигане до хип хоп икона. Той признава, че някои от елементите в живота на рап звездата директно са намерили място в сериала. " За мен историите за хора, които са се издигнали от гангстерското си минало до ранга на световни звезди, не е само история в митологията на черната култура...Такава история е интересна на всеки зрител, а нашата основна цел е просто да я разкажем на тях..."
Вашето Име:
Вашия E-Mail:
(по желание)
  • winkwinkedsmileambelayfeelfellow
    laughinglollovenorecourserequestsad
    tonguewassatcryingwhatbullyangry
Въведи коментар за филма тук...
Използвайте само за коментар по съдържанието на филма!
При проблем с филма или друг въпрос НЕ пишете тук.
Кирилицата е препоръчителна!
Не се допускат обиди, заплахи, спам.
Въведи резултата:
Enable this picture to display the security code