Гледай Филми онлайн безплатно с HD качество

Култови моменти в киното, които са пълна импровизация

Филмови новини


Култови моменти в киното, които са пълна импровизация
Култови моменти в киното, които са пълна импровизация

Киното е пълно с незабравими и вечно помнещи се сцени. Понякога обаче тези моменти въобще не са били налични във финалния сценарий. С редовните импровизации на снимачната площадка и честите недоразумения, както и непредвидени ситуации по време на филмовия процес, не би било изненадващо, че някои от най-любимите ни кино моменти от великата история на седмото изкуство, никога не биха се случили, ако не беше дръзновението и спонтанността на актьорите и режисьорите...Ето някои от тях.
1. Ди Каприо наистина порязва ръката си в "Джанго без окови"(2012)

Героят на Ди Каприо произнася реч по време на вечеря и в разгорещеността на аргументираната си триада удря ръката си в масата, като от нея съвсем наистина започва да тече кръв. Всъщност това е съвсем непредвиден инцидент, но Тарантино не спира снимките, а актьорът не излиза от образ и в края на сцената получава аплодисменти от екипа.
2. Най-ужасният звук на света в "От глупав по-глупав" (1994)

Лойд и Хари вземат в колата си стопаджия, който всъщност е наемен убиец. По пътя те разбират това и започват да се лигавят, като сцената кулминира във въпроса на Лойд към компанията кой е най-ужастният звук на света. Следва безумен писък. Целият този много смешен момент е пълна импровизация на Джим Кери и дори за малко се вижда как Джеф Даниълс започва да се кикоти, преди кадъра да се смени.
3. Жестът на Жокера, преди да взриви болницата в Черният рицар (2008)

Хийт Леджър превърна този образ в култ, което му спечели посмъртно Оскар. Една от най-запомнящите си сцени е когато той излиза от болницата, облечен като медицинска сестра. Той ту поглежда към болницата, ту към детонатора, който държи в ръката си, който непрестанно натиска, но нищо не се случва. Объркан и вдига ръце в недоумение. В много аспекти тази сцена и жест са импровизирани, защото експлозиите за забавени, без Леджър да е уведомен за това.
4. "Джони е тук!" в "Сиянието" (1980)

В една от най-известните сцени в този филм, Джак Никълсън започва да сече вратата с брадва, преди да си пъхне главата в пукнатината и да заяви култовата си реплика- "Джони е тук!". Актьорът всъщност опитва и няколко други реплики, но нещата не се получават и те изглеждат неестествено. Накрая той решава да цитира реплика от популярното по онова време предаване "Шоуто на Джони Карсън".
5. Ханибал Лектър съска в "Мълчанието на агнетата" (1991)

Известното страховито съскане на убиеца се случва в края на сцената, в която разказва историята за черния дроб на Чианти. Тя е всъщност тотална импровизация от страна на Антъни Хопкинс. Първият път, когато пробва този плашещ звук е по време на репетицията, я режисьорът толкова го харесва, че го включва в лентата и това се превръща в един от най-запомнящите се моменти във филма. За двайсет и пет минутното си присъствие на екран Хопкинс печели и Оскар..
6. "Обичам те", "Знам" в "Империята отвръща на удара" (1980)


Секунди преди да бъде замразен драматично от войниците на империята, Хан Соло отговаря на декларацията в любов на принцеса Лея с един леко наперен и арогантен отговор - "знам", казва той. Тази реакция е доста нестандартна и никога не е била в сценария на филма. Оригиналната реплика била "И аз те обичам!", но Харисън Форд сметнал, че тя никак не би подхождала на героя му и самосиндикално я импровизирал. Оттогава тази реплика се превръща в запазена марка на целия франчайз.
7. Индиана Джоунс застрелва нескопосан убиец в "Похитителите на изчезналия кивот" (1981)

Първоначално било планувано това да е дълга бойна сцена с мечове. По време на снимките обаче Харисън Форд получава хранително отравяне и никак не бил в състояние да размята меча си нагоре надолу, дубъл след дубъл. Форд предложил на Спилбърг просто да извади пистолета си и да "застреля нещастника" и режисьорът на мига харесал идеята. Резултатът е, че това се превръща в една от най-искрено забавните сцени от филма.
Вашето Име:
Вашия E-Mail:
(по желание)
  • winkwinkedsmileambelayfeelfellow
    laughinglollovenorecourserequestsad
    tonguewassatcryingwhatbullyangry
Въведи коментар за филма тук...
Използвайте само за коментар по съдържанието на филма!
При проблем с филма или друг въпрос НЕ пишете тук.
Кирилицата е препоръчителна!
Не се допускат обиди, заплахи, спам.
Въведи резултата:
Enable this picture to display the security code