гледай филми онлайн
      

Истинските имена на филмовите звезди

Филмови новини


Истинските имена на филмовите звезди
Истинските имена на филмовите звезди

Нашите любими филмови звезди, чиито лица са символ на успех и на недостижими мечти, често пъти са родени с имена, които нямат нищо общо с това, с което те се представят в своя сценичен живот. Причините за това са различни - понякога странни, понякога съвсем основателни. Така или иначе, това не променя техния успех и талант, но може би ги прави по-близки до нас, знаейки, че те понякога имат някое друго скрито /или неявно/ несъвършенство.
Маргрет Мери Емили Ан Хайра (Мег Райън)

Истинските имена на филмовите звезди
Актрисата сменя името си, когато се регистрира в гилдията на филмовите актьори. Всеки на нейно място би направил същото, ако е кръстен така. Тя променя фамилията си на Райън, защото това било моминското име на баба й по майчина линия.
Деми Гинес (Деми Мур)

Истинските имена на филмовите звезди
Деми е на три години, когато майка й се жени за Дан Гинес. Въпреки че той не е неин биологичен баща, тя взима неговото име до момента, до който не се жени за музиканта Фреди Мур. Техният брак не просъществува, но запазва фамилията, която й носи толкова слава в Холивуд.
Морис Джоузеф Микълуайт (Майкъл Кейн)

Истинските имена на филмовите звезди
Той е роден със същото име като баща си. През 1953 г. играе в една постановка на сцена и тогава си харесва името на героя, който играе - Майкъл Скот, и скоро започва да се представя по този начин. След като се премества в Лондон разбира, че в артистичните среди има актьор със същото име. Обажда се на агента си, за да измислят заедно нов псевдоним, и докато го обсъждат той вижда отсреща кино, в което прожектират филма "Кейн Мютини" и си заплюва името....
Хоакин Ботъм (Хоакин Финикс)

Истинските имена на филмовите звезди
Сменял си е няколко пъти имената. Като дете е известен под името Хоакин Лийф (листо), избрано е за да може името му да е свързано с природата, като това на брат му Ривър (река). Когато цялото му семейство напуска сектата "Деца на Бога", той е на четири. Тогава всички приемат новото фамилно име Финикс (феникс), това символизира тяхното духовно прераждане и ново начало.
Оливия Кокбърн (Оливия Уайлд)

Истинските имена на филмовите звезди
Това фамилно име всеки начинаещ актьор би го променил. Истината обаче е, че тази фамилия е доста популярна на британския остров сред академичните среди. Оливия е израснала измежду професори, журналисти и писатели. От две годишна обаче тя иска да бъде актриса. Тя сменя името си още в гимназията, за да отдаде почит на любимия си писател Оскар Уайлд.
Карин Джонсън (Упи Голдбърг)

Истинските имена на филмовите звезди

Този прякор, който се превръща в официалното й име, е създаден от колегите и приятелите й от театралната сцена. Идва от "упс", защото тя е имала навика често да изпуска газове. Известно време се е чудила дали да не избере името Упи Къшън (Whoopie Cushion - пърдяща възглавница), но майка й я е разколебала, като я убедила да използва семейното фамилно име Голдбърг.
Нета Лий Хършлаг (Натали Портман)

Истинските имена на филмовите звезди
Името й е такова, защото е родена в Йерусалим. Семейството й се премества в Америка, когато е на три и тя приема американизираното си име - Натали. Когато започва да пробива в киното, тя решава да използва фамилията Портман - моминското име на баба й. Така тя искала и да запази личното си пространство.
Елена Миронов (Хелън Мирън)

Елена Миронов (Хелън Мирън)
Хелън Мирън е родена в Лондон, но по бащина линия има руско потекло, което всеки би се досетил. Когато е много млада, нейният баща променя фамилията й, за да може по-добре да се впише в обществото. Актриса по-късно сама променя и първото си име...
Марк Винсънт (Вин Дизел)
Истинските имена на филмовите звезди

Още когато е седемнайсет годишен, Марк Винсънт работи като охрана в известния нощен клуб в Ню Йорк "Тунелът". Точно там той получава този прякор от колегите си, който се превръща и в сценичното му име по-късно. Вин е просто съкратено от Винсент, а Дизел идва от това, че той винаги бил жизнен и пълен с енергия.
Майкъл Дъглас (Майкъл Кийтън)

Истинските имена на филмовите звезди
Сигурно лесно може да се досетите защо на Майкъл Дъглас му се е наложило да си смени името. Когато се премества в Лос Анжелис, за да става актьор и тръгва по прослушвания, той е наясно, че трябва да си намери ново име, защото то съвпада с това на вече известния по онова време Майкъл Дъглас. Фамилията, която си избира е символичен поклон към любимия му велик водевилен актьор от началото на двайсети век - Бъстър Кийтън.
Вашето Име:
Вашия E-Mail:
(по желание)
  • winkwinkedsmileambelayfeelfellow
    laughinglollovenorecourserequestsad
    tonguewassatcryingwhatbullyangry
Въведи коментар за филма тук...
Използвайте само за коментар по съдържанието на филма!
При проблем с филма или друг въпрос НЕ пишете тук.
Кирилицата е препоръчителна!
Не се допускат обиди, заплахи, спам.
Въведи резултата:
Enable this picture to display the security code
 
Филми по жанрове
Екшън Комедия Криминален Трилър Сериали БГ Аудио Колекции Ужаси Фантастика Драма Романтичен Приключенски Исторически Мистерия Фентъзи Военен Уестърн Анимация Семеен Български Руски Индийски Европейски Скандинавски Азиатски Музикален Биографичен Документален Спортен По действ.случай По книга Скоро в сайта! 3D Формат