Гледай Филми онлайн безплатно с HD качество

Истинските имена на филмовите звезди

Филмови новини


Истинските имена на филмовите звезди
Истинските имена на филмовите звезди

Нашите любими филмови звезди, чиито лица са символ на успех и на недостижими мечти, често пъти са родени с имена, които нямат нищо общо с това, с което те се представят в своя сценичен живот. Причините за това са различни - понякога странни, понякога съвсем основателни. Така или иначе, това не променя техния успех и талант, но може би ги прави по-близки до нас, знаейки, че те понякога имат някое друго скрито /или неявно/ несъвършенство.
Маргрет Мери Емили Ан Хайра (Мег Райън)

Истинските имена на филмовите звезди
Актрисата сменя името си, когато се регистрира в гилдията на филмовите актьори. Всеки на нейно място би направил същото, ако е кръстен така. Тя променя фамилията си на Райън, защото това било моминското име на баба й по майчина линия.
Деми Гинес (Деми Мур)

Истинските имена на филмовите звезди
Деми е на три години, когато майка й се жени за Дан Гинес. Въпреки че той не е неин биологичен баща, тя взима неговото име до момента, до който не се жени за музиканта Фреди Мур. Техният брак не просъществува, но запазва фамилията, която й носи толкова слава в Холивуд.
Морис Джоузеф Микълуайт (Майкъл Кейн)

Истинските имена на филмовите звезди
Той е роден със същото име като баща си. През 1953 г. играе в една постановка на сцена и тогава си харесва името на героя, който играе - Майкъл Скот, и скоро започва да се представя по този начин. След като се премества в Лондон разбира, че в артистичните среди има актьор със същото име. Обажда се на агента си, за да измислят заедно нов псевдоним, и докато го обсъждат той вижда отсреща кино, в което прожектират филма "Кейн Мютини" и си заплюва името....
Хоакин Ботъм (Хоакин Финикс)

Истинските имена на филмовите звезди
Сменял си е няколко пъти имената. Като дете е известен под името Хоакин Лийф (листо), избрано е за да може името му да е свързано с природата, като това на брат му Ривър (река). Когато цялото му семейство напуска сектата "Деца на Бога", той е на четири. Тогава всички приемат новото фамилно име Финикс (феникс), това символизира тяхното духовно прераждане и ново начало.
Оливия Кокбърн (Оливия Уайлд)

Истинските имена на филмовите звезди
Това фамилно име всеки начинаещ актьор би го променил. Истината обаче е, че тази фамилия е доста популярна на британския остров сред академичните среди. Оливия е израснала измежду професори, журналисти и писатели. От две годишна обаче тя иска да бъде актриса. Тя сменя името си още в гимназията, за да отдаде почит на любимия си писател Оскар Уайлд.
Карин Джонсън (Упи Голдбърг)

Истинските имена на филмовите звезди

Този прякор, който се превръща в официалното й име, е създаден от колегите и приятелите й от театралната сцена. Идва от "упс", защото тя е имала навика често да изпуска газове. Известно време се е чудила дали да не избере името Упи Къшън (Whoopie Cushion - пърдяща възглавница), но майка й я е разколебала, като я убедила да използва семейното фамилно име Голдбърг.
Нета Лий Хършлаг (Натали Портман)

Истинските имена на филмовите звезди
Името й е такова, защото е родена в Йерусалим. Семейството й се премества в Америка, когато е на три и тя приема американизираното си име - Натали. Когато започва да пробива в киното, тя решава да използва фамилията Портман - моминското име на баба й. Така тя искала и да запази личното си пространство.
Елена Миронов (Хелън Мирън)

Елена Миронов (Хелън Мирън)
Хелън Мирън е родена в Лондон, но по бащина линия има руско потекло, което всеки би се досетил. Когато е много млада, нейният баща променя фамилията й, за да може по-добре да се впише в обществото. Актриса по-късно сама променя и първото си име...
Марк Винсънт (Вин Дизел)
Истинските имена на филмовите звезди

Още когато е седемнайсет годишен, Марк Винсънт работи като охрана в известния нощен клуб в Ню Йорк "Тунелът". Точно там той получава този прякор от колегите си, който се превръща и в сценичното му име по-късно. Вин е просто съкратено от Винсент, а Дизел идва от това, че той винаги бил жизнен и пълен с енергия.
Майкъл Дъглас (Майкъл Кийтън)

Истинските имена на филмовите звезди
Сигурно лесно може да се досетите защо на Майкъл Дъглас му се е наложило да си смени името. Когато се премества в Лос Анжелис, за да става актьор и тръгва по прослушвания, той е наясно, че трябва да си намери ново име, защото то съвпада с това на вече известния по онова време Майкъл Дъглас. Фамилията, която си избира е символичен поклон към любимия му велик водевилен актьор от началото на двайсети век - Бъстър Кийтън.
Вашето Име:
Вашия E-Mail:
(по желание)
  • winkwinkedsmileambelayfeelfellow
    laughinglollovenorecourserequestsad
    tonguewassatcryingwhatbullyangry
Въведи коментар за филма тук...
Използвайте само за коментар по съдържанието на филма!
При проблем с филма или друг въпрос НЕ пишете тук.
Кирилицата е препоръчителна!
Не се допускат обиди, заплахи, спам.
Въведи резултата:
Enable this picture to display the security code