Гледай Филми онлайн безплатно с HD качество

Сет Макфарлан
Сет Макфарлан
Сет Макфарлан е роден на 26 октомври 1973 в Кент, Кънетикът. Родителите му Ан Пери и Роналд Милтън Макфарлан са от английски, шотландски и уелски произход. Още като малък Макфарлан проявява интерес към анимацията и рисува анимационните герои Фред Флинтстоун и Уди Кълвача. На 8-годишна възраст рисува първия си комикс - "Уолтър Крутон".

Макфарлан завършва училището в Кент през 1991. Директорът на учебното заведение публично порицава Макфарлан за "нисшия" му хумор и дори по-късно иска от Fox да не излъчват "Family Guy". Родителите на Макфарлан, които по това време преподават в училището, напускат в знак на протест. Синът им заминава да учи анимация в Родайлъндското училище по дизайн. Като студент иска да работи за "Дисни", но след като завършва, променя възгледите си. Както той сам казва: "Като много аниматори смятах "Дисни" за богове. Сега обаче вярвам, че Дисни е Сатаната".

В колежа той създава и първия си филм "The Life of Larry". Един от преподавателите му в RISD изпраща анимацията на Макфарлан в студиото на "Нanna-Barbera", където по-късно е нает. В "Hanna-Barbera" Макфарлан работи като аниматор и сценарист за поредици на Cartoon Network. Работи по сериали като "Johnny Bravo", "Cow and Chicken" и "Dexter\'s Laboratory". Макфарлан също създава и написва "Zoomates" за "Nickelodeon". През 1996 г. създава продължение на "The Life of Larry" - "Larry and Steve", в което главните герои са мъж на средна възраст (Лари) и куче-интелектуалец (Стив). Епизодите са излъчени по Cartoon Network и когато от Fox ги забелязват, наемат Макфарлан за създаването на сериал по героите под името "Family Guy".

На 24 години Макфарлан става най-младият изпълнителен продуцент в телевизията. Fox му предлагат да направи 15-минутен кратък филм, като му осигуряват бюджет от 50 хиляди долара. Макфарлан споменава, че пилотният епизод на "Family Guy" отнел 6 месеца работа. В интервю за Ню Йорк Таймс добавя: "Работих около 6 месеца без сън и без личен живот, рисувайки като луд в кухнята през цялото време". Първият епизод на "Family Guy" е излъчен на 31 януари, 1999. Творението на Макфарлан е силно повлияно от Джаки Глийсън и Уди Алън, както и от "Семейство Симпсънс" и "All in the Family".

Усиленият труд на Макфарлан по "Family Guy" го извежда и до други анимирани проекти като "American Dad!" и "The Cleveland Show". С помощта на високите DVD продажби и огромния брой верни фенове, "Family Guy" прераства до франчайз, оценен на $1 милиард. На 4 май 2008 след близо две години и половина преговори, Макфарлан се спроразумява с Fox за сумата от $100 милиона, за да продължи "Family Guy" и "American Dad" до 2012. Сделката го прави най-високо платеният телевизионен сценарист в света.

Макфарлан, разбира се, е подложен и на атаки от критиците заради "посредствеността" на героите си. Джеф Коен в ревю на "American Dad! твърди: "Същата химия като при "Family Guy". Глупавият баща, безразличната майка, по-голямата и непривлекателна сестра и по-малкият син-чешит са същите. Разликата? Вместо говорещо куче имаме говореща риба, или в случая на последния му сериал, "The Cleveland Show", говорещи мечки. И вместо свръх-интелигентното бебе имаме извънземно."

Награди:
2007 - 1-ви годишни награди Wave, Academy of Wireless Arts, за Любим телевизионен сериал - Family Guy
2006 - награда Annie за най-добър дублаж в анимирана продукция - Family Guy.
2002 - награда Emmy за най-добра музика и текст - Family Guy
2000 - награда Emmy за най-добър дублаж - Family Guy.


Резултати от търсене за
- Сет Макфарлан

Loading...
The Orville Season 1 / Орвил Сезон 1 (2017)

The Orville Season 1
Орвил Сезон 1

The Orville Season 1
Орвил Сезон 1
2017 САЩ Комедия Фантастика Драма Приключенски Сериали
Историята разказва за екипажа на един не особено добре функциониращ интергалактически изследователски кораб, 300 години напред в бъдещето. ...
Ted 2 / Тед 2 (2015)

Ted 2
Тед 2

Ted 2
Тед 2
2015 САЩ Филми Комедия
Сет Макфарлан се завръща като сценарист, режисьор и участник с гласа си в продължението на най-касовата комедия на Юнивърсъл и Медия Райтс Капитъл, ...
Ted / Приятелю, Тед (2012)

Ted
Приятелю, Тед

Ted
Приятелю, Тед
2012 САЩ Комедия Филми
Сет Макфарлан, автор на популярния анимационен ситком Family Guy, дебютира на сцената на пълнометражното кино с лентата "Приятелю, Тед". Филмът ...
A Million Ways to Die in the West / Който оцелее ще разказва (2014)

A Million Ways to Die in the West
Който оцелее ще разказва

A Million Ways to Die in the West
Който оцелее ще разказва
2014 САЩ Комедия Уестърни Филми
Историята в КОЙТО ОЦЕЛЕЕ ЩЕ РАЗКАЗВА се завърта около бъзливия фермер Албърт (Сет Макфарлан), чиято капризна приятелка го изоставя заради друг мъж, ...