Гледай Филми онлайн безплатно с HD качество


Loading...

Как да гледам филми във 3D формат?


Какво предстявлява 3D формата?

3D изображение се формира от две самостоятелни такива, заснети от две отделни камери, които са разположени по точно определен начин една спрямо друга. Тези изображения се предават по различни начини.


От тези две отделни изображения 3D телевизорът формира едно изображение. За целта се използват специални очила, който обикновено се продават в комплект с телевизора. От 3D менюто на телевизора се избира 3D / side by side(SBS) или 3D / OverUnder(OU) .

Форматът OverUnder осигурява двойно по-добра резолюция спрамо SBS, когато се използва с пасивен 3D телевизор (Cinema 3D). При OverUnder се губи половината вертикална резолюция, докато при SBS се губи половината хоризонтална. Cinema 3D също губи половината вертикална и при комбинирането му със SBS, загубата става двойна (и по хоризонтал, и по вертикал). При активните 3D телевизори няма допълнителна загуба на резолюция и е без значение дали екранът ще е разделен вертикално (OverUnder) или хоризонтално (SBS).

3D / side by side(SBS)3D / OverUnder(OU)
Какво оборудване е нужно за да гледате филми във 3D формат?

-3D монитор, 3D проектор или 3D телевизор пряко свързани към компютъра чрез HDMI кабел
-3D очила
-Интернет връзка
-Компютър, лаптоп, таблет


Как да се свърже компютъра към телевизора?

Свързвате HDMI кабела към ТВ, избиратe входа на ТВ /HDMI-1,2,3,....на който ще се гледа/ и на него трябва да се появи, това което виждате на монитора на компютъра. Образа на ТВ трябва да е разпънат докрай /хоризонтално и вертикално/ до самата рамка на ТВ.
Повече информация можете да добиете след като изгледате следващите два видеоклипа.

Как да свържем компютър със 3D телевизор Samsung чрез HDMI кабел?Loading...